Japonya'nın Şu Durumda Bilinmeyenleri / Uygur Olayı

| On
Perşembe, Temmuz 02, 2015
"Benim ne kadar Japon fanı olduğumu, ülkeyi sevdiğimi biliyorsunuz bunu diyerek başlamak istiyorum çünkü yazacaklarım bana göre insanların bilmediği şeyler. Ve benim ne kadar tarafsız biri olduğumunda anlaşılması için. Bu yazının amacı hiç bir şekilde Japonya'ya olan sevginizi değiştirmek, düzenlemek değil sadece dünyanın siyasi durumunu bilmeniz, farkına varmanızı istememden oluşuyor."

Japonya eskilerden beri çinlileri sevmemektedir. Bunun temelinde güneşin batmadığı ülkelerden biri olmak istemesine kadar dayanır. Japonya bundan uzun yıllar önce imparatorluktu ve bu imparatorluğu 1945 yılına kadar sürebildi. Bunun bozulmasındaki en büyük etken çindir. Uzun uzun paragraflar yazıp akıl karıştırmakta istemiyorum, bu kadar bilgiyede sahip değilim sadece araştıran biriyim.. Bazı konularda wiki'den linkler paylaşacağım özellikle attıklarım türkçe olacak ama çevirilmiş kısımları az. İngilizceniz varsa ingilizce okumanızı tavsiye ederim.

Birinci Çin Japon Savaşı > Tık
Çin Japon Savaşları > Tık
Nanking Katliamı > Tık


Attığım üç link sadece olayın temeliydi aslında. Japonyanın derinlerine indiğimizde daha karanlık ve çinliler üzerinde uygulanmış deneylerini görebiliriz. O dönemde Japon imparatorluğunun başında Hideki Tojo adında Hitler kadar yaptıklarıyla ünlü olabilecek bir başkan vardı. Şuan dünyada hitler kadar konuşulan biri olmasada yaklaşık 8 milyon kişinin ölümüne sebep olduğu bilinmekte. Bununla birlikte nazi'nin toplama kampları gibi kendilerinin kurduğu Birim 731. bölgelerine sahiplerdi. Burada özellikle mançuryada yaşan çin halkı üzerinde deneyler yapıyolardı. 

Hideki Tojo Kimdir? > Tık
Birim 731 > Tık

Söylediğim gibi benim amacım Japonyadan nefret etmenizi sağlamak değil. 1-2. dünya savaşları hatta 1950'lere kadar her ülkenin yapmış olduğu kötü durumlar, çok derin olayları mevcut. Çünkü çağ bunu gerektiriyordu. Bugün hiç bir ülke çıkıpta diyemez biz çok iyiydik diye. En ufak en minik ülkenin bile yaptığı uyguladığı şeyler var. Ancak buradaki farklı durum Japonya'nın istekleriydi. Japonya biliyorsunuz ki çin savaşlarından öncede Asyanın çoğuna sahip hatta Kore'yede sahiplerdi. Çünkü Japonyanın amacı Asya Asyalılarındır felsefesini ele alarak en Asyalı kendilerini görüp tüm Asyaya sahip olmak oradan dünyaya açılıp tüm dünyanın imparatoru olmaktı.

Asya Asyalılarındır Görüşü Bilgiler > Tık

İşte bugünlerde yaşanan uygur olaylarında ben Japonya'nın bu kadar barışçıl davranışlarından ötürü bu tavır ve tutumda olduğunu düşünmüyorum. Benim amaçlarım yukarıdakiler olsa ve sonunda herşeyi kaybedip bayrağıma kadar değiştirilsem hatta bugün bu yenilgilerden "ABD'den" dolayı resmi din olarak Şintoizm'ken bunu tam anlamıyla uygulayamasaydım aynı tutumu gerçekten bende yapardım. Uygurluların yaşadığı bir zulm gerçekten var ama bunun tam olarak "tüm çinliler" yapıyor olarak gösterilmesi doğru değil. Japonya bu haftalarda ilgi çekmek adına bayraklarını yarıya indirdi, gemilerine uygur bayrakları yerleştirdi ve çinli askeri araçlarla yakın temaslarda bulunarak onlarla dalga geçmeye çalıştı.. Çok güzel bir çaba mevcut ama gerçekten herşey bu kadar iyilik düşüncesinden mi? Bu kadar gösterildiği kadar barışçıl olmaktan mı işte ben buna inanmıyorum çok fazla. Çünkü çin ile olan bir kötü geçmiş var ve bugün hala o nefreti halk taşıyor. Ve böyle bir olay olduğunda da bu fırsatı tepmek bence hata olurdu. Herşeyin görüldüğü kadar basit olup olmadığıda sizin araştırmalarınızla size göre değişecektir. Böyle bir ortamda Japonyayı çok sevsemde herşeyin göründüğü kadar basit olmadığı. Dünya siyasetinin çok karanlık ve zor olduğunu vurgulamak istedim. Olaylarda sadece bunlarla sınırlı değil zaten siz daha çok araştırdıkça göreceksiniz..

Gerçekten tarih o kadar karışık ve zor ki.. 100 yıl önce yaşanan şey bile bugüne etki ediyor. İnanın bazı temel duygular kolay kolay beslenmez ve körüklenmez yaşanan tüm sorunların temelinde tarih vardır. Hiç bir ülke de orada birşey oluyor hadi hemen koruyalım derdine düşmez. Düşer diyorsanız çok fazla humanist olduğunuzu düşünürüm ama şuanki dünya düzeni bunu kaldıramıyor öyle değil... Ülkeleri geçtim, arkadaşlıklar bile böyleyken ülke adına nasıl o kadar rahat konuşabiliriz ki. Birşey olduğunda hemen satan arkadaşlarımızı, çıkarcı arkadaşlarımızı bile biliyorken.. O yüzden herşeyi güzelce araştırıp tam bilgiler edinin. Hatta size bir kaç tavsiye daha vereyim, özellikle Japonyanın imparatorluk zamanındaki amaçlarınıda araştırın, önceki bayraklarını, ABD ile olan savaşlarını.. Meiji dönemlerini herşeyi... Araştırmayı seviyorsanız tavsiye ederim.. Hiç bir şekilde de ülkeyle olan görüşleriniz değişmesin.. Yaşanan birşeyi kimse değiştiremez ve birşey yaşandı diyede tüm millete yıkılamaz.
İlk Yorumu Sen Yap !
Yorum Gönder

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9